Winterjassen voor Iedereen

Winterjassen voor Iedereen

 Jassen voor dames, heren en de kinderen.

Het noodzakelijke ‘kwaad’ van een Jas (kleding over het algemeen)

Tijden geleden liepen de mensen op aarde naakt rond, is het niet dat we toen anders werden genoemd. De mens van die tijd had haren genoeg van zichzelf, waardoor er vanzelfsprekend geen noodzaak was om bepaalde soorten kleding te dragen. Er brak een tijd aan dat de mens zijn ‘wilde’ haren begon te verliezen en daarmee begon het tijdperk dat er gezocht moest worden naar bescherming in de vorm van ‘kleding’ om zich zelf warm te houden. Het dragen van dierenhuiden als zijnde kleding was daarmee een feit geworden. ‘Kleding’ waren in die tijden zogezegd een noodzakelijk kwaad. De mensen begonnen nadat ze al een tijdje de kleding als standaard gedragen hadden naar eigen smaak te veranderen. Vanaf dat moment was de decoratieve functie van de kleding geactiveerd. Het resultaat daarvan was dat men de ‘kleding’, als je hier het woord kleding voor mag gebruiken, verfde en meerdere grondstoffen ging combineren om er anders uit te zien. Wol en leer werden gecombineerd, wat tegenwoordig eigenlijk ook nog steeds het geval is.

Kennismaking met de moderne Jas

In de tijd van de Egyptenaren liepen de mensen in vrij eenvoudige kleding rond. De ‘gewone’ man liep rond in een tuniek, wat niets speciaals was in die tijd. De Dames droegen meestal een lang gewaad. Bij de belangrijke priesters en Farao’s werd de kleding afgewerkt met mooi borduursel, waaraan men kon zien dat de klasse van dei personen anders was. In de Romeinse tijd werd dit fenomeen nog duidelijker. Men kon duidelijk het onderscheid zien tussen de slaven, geestelijken, militairen, de normale burgers en niet te vergeten de koningen. Tijdens de middeleeuwen was de eerste echte kennismaking met de Jas. De gewone arbeiders droegen simpele en gemakkelijk dragende kleding, die handig moest zijn voor het verrichten van het werk. Dit was ook op toepassing voor de vrouwen. Dames hadden de beschikking over een wat uitgebreide garderobe zoals linnen onderkleding, verschillende tuniekjes en een Jasje. Na deze periode bleven de mensen jassen dragen wat normaal was gezien de functie. Het onderscheid was nog steeds groot tussen rijke en arme mensen. De rijken kon zich veroorloven om jassen van dure zware stoffen te dragen, zoals fluweel. De armen droegen over het algemeen de gewone stoffen zoals linnen en wol. Moet er wel bijgezegd worden dat dit niet koud behoefde te zijn.

Massaproductie

Einde 17e eeuw was het aan de Fransen om aan woord te zijn in de modewereld en dit was ook direct zichtbaar. De jassen en alle andere soorten kleding zagen er kleurrijk uit en werden volop versierd met van alles en nog wat. In de 18e eeuw kwam de massaproductie op gang en konden mannen en vrouwen uit de lagere werkende klassen zich meer verschillende soorten kleding permitteren. Het verschil bleef wel zichtbaar dat de rijke alleen de exclusievere en duurdere kleding kon dragen. Dit was ook een van de aanleidingen voor de Franse revolutie. Hierna was een tijdje lang het beeld van eenvoud. Dit zag je ook terug komen in de kleding, hoe eenvoudiger hoe beter.  Na een tijdje van rust keerde de ‘overdaad’ weer terug met al zijn pracht en praal. Dit leverde op lange termijn zijn voordelen op, omdat de meeste mode op die manier beschikbaar werd voor de gewone mensen. Zoals nu ook nog steeds het geval is. Dit was in het kort een klein overzicht over hoe het er aan toe is gegaan in de vorige eeuwen en waar we nu zijn aanbeland.

Verschillende prijsklassen voor een Jas.

Tegenwoordig bestaan er bijna vanzelfsprekend de Jassen uit verschillende soorten en maten. Niet alleen het verschil tussen de Zomerjassen en Winterjassen, ook de kleuren, details, lengte van de jassen, welke soort sluiting en ga zo maar door. Daarbij moet je ook denken aan de verschillende prijsklassen wat een belangrijke rol is om een jas aan te kunnen schaffen. Natuurlijk zou je het soms wel kunnen zien of een jas uit een duurder segment komt, maar zo duidelijk zoals dit in de vorige eeuwen was is het zeker niet. Nu is het alleen nog aan Jou om uit te zoeken welk soort en model Winterjas je aan zal spreken.

Goedkope winterjassen voor dames en heren

Op de website zal je verschillende aanbieders kunnen vinden die goedkope winterjassen heeft voor dames, heren en kinderen. De jassen kunnen variëren van prijs, maar betaalbare goedkope winterjassen kan je zeker in het assortiment kunnen vinden.

Op de site staan verschillende aanbieders, die met een elkaar een diversiteit aan kleding aanbieden, waarbij Jij vast wel jou keuze tussen kan vinden. Veel succes!

[divider style=”shadow”]