Winter Trends part2 2013–2014

Mohair  is weer helemaal terug van weggeweest. Het mohair wat het haar van de Agora-geit is zal worden gebruikt om zijdezachte stof te maken, het is licht, sterke strucuur, lekker warm en duurzaam. Het zal ook in de kleuren van het najaar en winter te verkrijgen zijn en zal gedragen kunnen worden onder een mooi winterjas of als het niet te nat en koud is als ‘jas’. Het word ook gezien als een alternatief voor het bont. Het geeft een zekere sereniteit aan elk silhouet, dit door het zachte uiterlijk van de stof. Het kan gecombineerd worden met een glimmende broek, doffe broek of een lange rok. Het geeft een mooi effect als je een mooi licht blauwe mohair trui aan hebt en daaronder een ecru of lichte broek of rok. Dit al naar je smaak en keuze natuurlijk. Zie foto voor de voorbeeldjes van de bekende ontwerpers. Van links naar rechts Alexander Wang, Balmain en Emporio Armani.

trend2014-2a-winterjassenonline.net_ Kleermakers ‘style‘ is nooit weggeweest maar is deze winter in zijn aangepaste vorm terug. Geïnspireerd op films zoals de Great Gatsby en andere soorten maffia films lijken de tijden helemaal terug te komen. Dames met ‘heren’ 3 delige kostuums met een lichte krijtstreep gaan het helemaal worden. Met de verschillende revers geeft het een andere look aan het normale manlijke kostuum, wat nu voor de dames ‘gangster’is gemaakt met klasse. De kostuums zullen hoofdzakelijk verschijnen in de kleuren donker grijs, donker blauw en zwart. Zie voorbeelden op de foto. Van links naar rechts de ontwerpers die hun ideeën hebben laten zien op de catwalk. Yohji Yamamoto, Stella McCartney en Maison Martin Margiela.

line1-winterjassenonline

Camouflage zijn een van de ontwerpen die bijna nooit weg te denken zijn in de fashion. De leger camouflage prints zijn volop op de winterjassen terug te vinden deze winter (en waarschijnlijk voor de komende jaren). Het kunnen de kaki kleuren zijn, maar ook de bruin, zwart en creme combinaties. Zwart met een wat paarse kleur zoals je op de foto kan zien. Deze ontwerpen zullen slechts een voorbeeld zijn voor wat er allemaal daadwerkelijk op de ‘fashion’ markt zullen komen. Veel ontwerpers laten hun fantasie de vrije loop om goed voor de dag te komen met een draagbare camouflage winterjas, die vrouwelijk zal blijven of juist het tegen overgestelde de stoere mannen winterjas. Op de foto zie je ontwerpen van Michael Kors, Alexander Wang en Christopher Kane van links naar rechts.

trend2014-2b-winterjassenonline.net Metaal zilver of goud. De stukken metaal in de kleur zilver of goud of gecombineerd zullen als panserstukken op jassen, jurkjes, truien of als in de middeleeuwen ‘gaas’ met de wat grotere openingen zodat je goed ziet wat er onder gedragen word. Dit gaas zal subtiel banden van ‘metaal’ in de verschillende kleuren, goud of zilver, op de kledingstukken worden verwerkt. Dit geeft een mooi effect, mits dit je smaak zal zijn. Op de foto zie je wat voorbeelden van de ontwerpers van links naar rechts; Chloe, Anthony Vaccarello en Paco Rabanne.

line1-winterjassenonline

Pure schoonheid, hoe we deze trend noemen is moeilijk te zeggen. Het lijkt op de van de oude tijd zwart wit films waar beroemde actrices zich met bont op de ‘blote huid’ lieten zien, pure lingerie details en trenchcoats van vinyl. Het lijkt er op dat er niet veel onder de winterjassen word gedragen, maar dit zal ongetwijfeld wel het geval zijn. Het bont is het Faux Fur en is in veel verschillende soorten te verkrijgen. Kijk eens naar de ontwerpen van links naar rechts; Marc Jacobs , Burberry Prorsum en Prada.

trend2014-2c-winterjassenonline.net_ Matrozen look, maar dan niet de normale streepjes look van een tijdje geleden. Meer zal het nu gaan om het stoere uiterlijk van de matroos met de donkerblauwe of zwarte winterjas en de daarbij passende pet. De stoere wollen look van de matrozen jassen in de donkere kleur met de bekende knoop van hout en lus die deze vast maakt. De modellen van de winterjassen kunnen verschillen van lengte, van lange jassen met een combinatie van oversized schouders tot de zogenaamde standaard modellen die wel wat groter mogen vallen. je moet er immers een lekkere warme trui onder. Dus ga je voor de ‘sailor look’ kijk dan eens als voorbeeldje naar de foto van de ontwerper van links naar rechts H&M, Ralph Lauren en Emilio Pucci.

line1-winterjassenonline

Zoals je kan zien zijn er dit najaar en winter genoeg keuze in de trends die voorbij komen wat betreft de winterjassen. Wat je keuze zal worden ligt helemaal aan je eigen smaak, maar een ding is zeker, keuze genoeg zal er dit jaar ook weer wezen in kleur en diversiteit van de jassen. Daarbij proberen wij je zoveel mogelijk keuze te bieden aan aanbieders die Jou de mogelijkheid geven een leuke Trendy Winterjas uit te zoeken om lekker warm de winter door te komen.

line1-winterjassenonline