Onderhoud leren winterjassen

Als je een leren jas hebt, heeft deze jas ook de nodige aandacht nodig voor het onderhoud om er langer plezier van te hebben.

Je hebt de jassen in alle soorten kleuren, diktes, lengtes, zomer en winterjassen.
Daarom is het ook belangrijk om te kijken wat voor soort jas je hebt, het soort leer en zitten er bewerkingen, al dat soort dingen is belangrijk voor te bepalen hoe je onderhoud doet bij de jas.
Over het algemeen kunnen leren jassen langer mee gaan dan de textiele of ander kunstmatige jassen.

Wat belangrijk is als je de jas net nieuw hebt meteen te behandelen met een kleurloze water afstotende spray, speciaal voor leer natuurlijk. Deze behandeling doe je twee keer.
Houd de spray ongeveer 20 centimeter van de jas af en spray de jas met de bescherming in, laat het dan voor een uurtje intrekken. Herhaal dit daarna nog een keer en laat het dan drogen, hang de jas vrij op zodat de jas kan ‘ademen’.
Het schoonmaken van je jas als je deze een tijdje aan hebt gehad, kan je het beste doen met de daarvoor bestemde materialen, ledervet, borsteltje. Maak de jas grondig schoon, vochtige doek, laat de jas eerst drogen voordat je de jas in gaat vetten met het ledervet, met natuurlijk de juiste kleur of de neutrale ledervet. Met het borsteltje kan je de oneffenheden wegborstelen, maar doe dit écht met beleid want anders zou je het leer beschadigen en dit is niet de bedoeling. Of als je niet zeker van je zelf bent dat je het kan, breng de jas naar een stomerij die zijn de kenners op het gebied van schoonmaken, stomen van kleding en jassen.

Wat je ook nooit moet doen voor het behoud van je kleuring van de jas is als je in een regenbui hebt gelopen en je wil je jas drogen, doe dit dan vooral niet in de zon. Dit zal verkleuring geven en daarbij droogt je jas ook sneller uit. Als je de jas ophangt, doe de jas niet in plastic omdat de jas moet ademen, als je dit wel zou doen gaat de jas ‘uitdrogen’ Dus niet doen. 

Als er opgedroogde regendruppels te zien zijn behandel deze met een zachte droge doek en wrijf de vlekje tegen elkaar uit, zodat er niet veel meer zien is.
Vetvlekken kan je behandelen met talkpoeder er overheen te strooien, met mate en ook weer met een droge zachte doek uitwrijven. Maar wees hier voorzichtig mee, als je het niet zeker weet ga naar de specialist. Wat een leuke tip is dat je babyshampoo goed kan gebruike als schoonmaakmiddel voor je lederen jas, dit is niet een agressieve stof dus kun je daarom ook gebruiken om eventuele vlekjes mee te behandelen. Maar wees hier natuurlijk ook voorzichtig mee, als je het niet zeker weet gewoon naar de specialist. De sprayen die je kunt gebruiken voor de jas geeft ook de beschermlaag en daardoor is het verwijderen van vlekjes ook makkelijk te doen met een vochtig doekje.

online-shop-logo

Meerdere beschermingsproducten te verkrijgen bij VanHaren Online shop