Lederen winterjassen

Waarom blijft leer in de fashion zo populair?…

Zou het zijn dat de modellen wat tijdloos zijn?  Duurzame materialen, slijtvast, leer gaat nu eenmaal jaren mee.
Het is vrij makkelijk te onderhouden en geeft een bepaalde toch wel sjieke look.  Is winddicht, lekker warm en zit gewoon heel erg lekker.
Leer is zeker een van de oudste materialen waarvan jassen of kleding, schoeisel van gemaakt worden.  Het gaat mee met de trends en nu ook weer in de wintermode zijn er lederen rokken in felle neonkleuren te zien in het modebeeld, daarbij zijn de lederen broeken in verschillende kleuren, de bekende winterkleuren van nu.
De jassen variëren van verschillende strakke modellen, wijde modellen, stoere modellen, noem het maar op alles is bijna mogelijk met het leer.
Natuurlijk zien we hier ook weer de studs terugkomen op het leer (zie artikel), of de combinatie van leer met stof of andere materialen, speels en eigentijds.

Oke we snappen het wel, de lederen winterjassen zijn misschien wel iets duurder dan de ‘normale’ jas, maar een leren winterjas gaat toch wel een stukje langer mee, met de juiste verzorging natuurlijk. De duurzaamheid van de jas is niet onbelangrijk, een lederen jack kan zeker wel een jaar of 4 mee gaan en waarschijnlijk nog wel langer. Dus ga je voor duurzaamheid, dan kunnen we je echt een lederen winterjas aanraden.

Anders heb je natuurlijk ook nog de imitatie leren winterjassen 😉

[divider style=”shadow”]